България Север

Youth кино събра десетки любители на късометражните български филми

В петък вечер, в изпълнената до краен предел зала в сградата на ИМКА – Габрово, се проведе третото издание на Youth кино – късометражно българско кино. Събитието е третият успешен проект на младежката група „The Youngsters“, част от доброволческия екип на ИМКА.

снимка: ИМКА – Габрово

За трета поредна година габровските младежи имаха възможността да бъдат част от събитието и да изгледат избрани късометражни филм, сред които бе филмът на Stinky Socks – „The Stinky Movie“, както и този на младия известен сред тийнейджърите влогър и режисьор Крис Захариев.

снимка: Христиана Стойчева, НАГ

Още с влизането в сграда на ИМКА, организаторите се бяха погрижили и посрещнаха своите гости в уютна есенна обстановка и с щанд за пуканки, какао и чай. А на специално обособено табло всеки от посетителите можеше да нарисува нещо малко, но от себе си.

снимка: Христиана Стойчева, НАГ

Всички любители на късометражното българско кино се насладиха в една неформална обстановка на страхотните филми, които предизвикаха висок интерес сред тях.

Автор: Илина Таскова,
8 „А“ клас, член на Клуб „Журналистика“ към НАГ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Youth кино събра десетки любители на късометражните български филми е публикуван за пръв път на Gabrovo News.