България Север

Румен Петков в Москва на изложба, открита от Путин

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е първият чужденец, който посещава изложбата „Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство“, открита вчера от президента на Русия Владимир Путин и разположена в Централната изложбена зала „Манеж“ в Москва. Експозицията е посветена на годишнината от победата във Втората световна война. Председателят на ПП АБВ е член на Инициативния комитет за честване 75 години от Освобождаването от фашизма, който включва българи, италианци, французи и представители на други европейски страни.

На изложбата Петков бе придружен от Владислав Кононов, директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата обсъдиха предстоящото честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември следващата година да бъде представена специална тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва. Покана за събитието ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Централната изложбена зала „Манеж“ е представителната зала на Москва, това е мястото, където президентът Георги Първанов по време на една от визитите си в Москва обсъди с президента Путин българо-руските икономически взаимоотношения.

Материалът Румен Петков в Москва на изложба, открита от Путин е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.