България Север

Органите на местна власт в общините Никопол и Гулянци встъпиха в длъжност

След тържествена церемония и положена клетва новоизбраният кмет на община Никопол Ивелин Савов получи символите на местната власт от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов. Да спазват конституцията и законите на страната и в действията си да се ръководят от интересите на хората се заклеха и общинските съветници и кметовете на кметства на територията на община Никопол.

„Изборните страсти от наскоро приключилата предизборната кампания вече отшумяват и оттук насетне ви предстои много работа. Най-ценната инвестиция в мандата, който ви предстои е доверието на хората и очакванията за добри резултати от вашите решения и инициативност, които трябва да оправдаете.”, обърна се към присъстващите заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов.

Със
заявка за приемственост  и уважение към
постигнатото до момента започна своя мандат кмета на Никопол Ивелин Савов. Той
подчерта, че развитието на Никопол и благоденствието на хората е било част от
всяка програма на участниците в местните избори и това е нещото, което ще
обедини всички в предстоящата им работа.

Първото
заседание на общинския съвет в Никопол бе председателствано от доайена сред
общинските съветници Тодор Бузев.

Днес официално в правомощията си встъпиха и новоизбраните кмет на Община Гулянци Лъчезар Яков, кметовете на кметства и общинските съветници. Тържествената сесия се проведе в присъствието на заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов. По време на тържествената церемония заместник-областният управител предаде символичния ключ на града отново в ръцете на кмета Лъчезар Яков, който в първото си обръщение в новия мандат благодари  на гражданите за гласуваното му доверие и увери, че и през следващите четири години очаква добро сътрудничество с общинския съвет и кметовете на кметства в община Гулянци.

В първото си
заседание новият общински съвет в Гуланци бе председателстван от Огнян Янчев –
доайенът в новия състав на местния парламент.

Материалът Органите на местна власт в общините Никопол и Гулянци встъпиха в длъжност е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.