България Север, Спорт

Баскетбол: „Спартак“ (Плевен) загуби с точка разлика

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха с 77:76 (26-19; 16-13; 24-23; 11-21) гостуването си на „Академик“ (София) в среща от 8-ия кръг на НБЛ.

Снимка: Архив

Плевенчани изоставаха с 18 точки, след като съперникът не успя да вкара кош от игра в последните четири минути от мача, но все пак късметът бе на тяхна страна. Мачът стартира отлично за „Академик“, който бързо показа сила в нападение и се откъсна с 23:9 след първите 7 минути. Александър Милов поведе своите с 12 точки само в първите 8 минути от двубоя. „Спартак“ не се стресна прекалено и бързо навакса изоставането си, като в края на първата четвърт и началото на втората направи девет поредни точки и се върна в мача. С две тройки в средата на втория период разликата почти се стопи, но все пак „Академик“ поддържаше малък аванс. Три минути преди почивката пейката на „Спартак“ реагира бурно на отсъден фаул в атака на Герасим Николов и получи две технически нарушения. Нервите не помогнаха на плевенчани и минута преди полувремето домакините пак дръпнаха с 10 точки. След паузата „Академик“ продължи да контролира ситуацията, водейки с двуцифрена разлика, свалена до 8 точки в един момент от „Спартак“. Тройка на Николай Николов в края на третата част  отново върна разликата до 11 точки – 66:55. „Академик“ стигна до най-голямата си преднина от 18 точки на старта на последната четвърт. Само за две минути „Спартак“ реагира като направи 14:0 и се върна отново в играта. Николай Титков бе в основата на стопяването на пасива, с 8 поредни точки. В следващите 2-3 минути имаше доста грешки и пропуски, а отново Титков реализира пет точки, включително тройка, за да стопи изоставането до една-единствена точка при оставащи 55 секунди. „Академик“ бе без кош от игра в продължение на почти 4 минути, за да допусне да се стигне до атака на „Спартак“ за равенство и обрат. И тук настъпи драмата. Титков пропусна, а след борбата в нападение Димитър Маринчешки бе фаулиран, но пропусна 2 наказателни удара и така остави победата за „студентите“. За „Спартак“ Димитър Маринчешки за пореден мач записа дабъл-дабъл – 17 точки и 12 борби, по 15 точки вкараха Ники Маринов и Николай Титков.

Материалът Баскетбол: „Спартак“ (Плевен) загуби с точка разлика е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.