Интериор

Апартамент с изглед към морето в Одеса [39 м²]

Днес ще разгледаме един от последните проекти на студио SVOYA, който представлява дизайна на малък апартамент в Одеса, Украйна. Интересното тук е, как върху компактната площ от 39 квадратни метра са създадени комфортни условия за уединен и спокоен живот. Основното предизвикателство пред дизайнерите било да разпределят жилищните зони, като се вземат предвид конкретни места в апартамента, от които се открива гледка към морето, както и желанието за максимално отворени пространства.

С влизането в жилището се озоваваме в едно голямо общо пространство, което е събрало на едно място дневна, кухмя, трапезария и спалня. Жилището е с трапецовиден план, така че формата и дизайна на мебелите са направени така, че да подравнят ъглите до 90 градуса.

Преди да ви оставим да се насладите на детайлните фотографии, нека кажем по няколко думи за всяка една от зоните. Просторният хол е без допълнителни мебели, ориентиран към морската гледка. Мястото за спане е частично изолирано и повдигнато чрез подиума, което позволява на собствениците да се насладят на морския пейзаж директно от леглото. Подиумът функционално се придвижва до мястото за сядане в кухнята, която е оборудвана с вградени уреди, а дизайнът на мебелите е семпъл и изчистен.

Жилището не е претоварено с ярки акценти и текстури, напротив – превес взимат лаконичните форми и цветови комбинации.

Източник: Svoya Studio