България Север, Спорт

„Спартак“ (Плевен) загуби след голове през първата третина

„Спартак“ (Плевен) загуби с 1:2 в Ловеч домакинството си на „Нефтохимик“ (Бургас) в среща от 17-ия кръг на Втора професионална футболна лига. И трите попадения паднаха в първата третина на мача, когато се случи и всичко най-интересно на градския стадион в Ловеч.  

Преди първия съдийски сигнал двата отбора почетоха паметта на големия български актьор Стефан Данаилов с едноминутно мълчание. Мачът започна с натиск на плевенчани. В 7-ата минута Христо Тодоров стреля опасно от границата на наказателното поле. Гостите стигнаха до попадение още с първата си атака. В 16-ата минута Димитър Костадинов изпрати топката в мрежата на плевенчани. Шест минути по-късно Иван Колев насочи топката с глава към плевенската врата, Станислав Антонов изби, но при добавката на Колев бе безпомощен – 0:2. Малко след това Петър Тончев стреля на сантиметри покрай вратата на Росен Андонов. В 33-ата минута Ивайло Иванов бе съборен в наказателното поле и Ивайло Раденцов реализира отсъдената дузпа за 1:2. Малко преди края на първото полувреме Колев стреля отблизо, но Станислав Антонов изби. През второто полуреме „Спартак“ владееше топката по-често в търсене на изравнителен гол. Възможности за попадение се откриха пред Кристиян Григоров, Ивайло Иванов и Преслав Антонов, но резултатът остана непроменен. В 85-ата минута реферът Рюстем Карагерен остави „Спартак“ с 10 души на терена, след като изгони Преслав Антонов за втори жълт и червен картон. Това решение направи крайно нервни последните минути на срещата, но до нов гол така и не се стигна.

Материалът „Спартак“ (Плевен) загуби след голове през първата третина е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.