България Север

И в Габровско ще има проверки за паркиране на инвалидни места

Както на територията на цялата страна, така и в Габровско, ще се проведе 24-часова специализирана полицейска операция за контрол над водачите, които използват места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания.

Тя ще започне от 06.00 часа на 3 декември и ще продължи до 06.00 часа на 4 декември, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Полицейски служители ще осъществяват контрол в населените места, в районите на места за паркиране около обществени сгради, търговски обекти или пазари.

Полицейските служители ще следят с особено внимание за това дали на предназначените места за паркиране и престой на хора с трайни увреждания не спират други водачи.

Припомняме, че санкцията за нарушителите, които паркират на инвалидно място е в размер на 200 лева.

Операцията се организира във връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, като част от поетите от Република България ангажименти за участие в инициативите на TISPOL.

Аналогични действия ще се проведат и на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът И в Габровско ще има проверки за паркиране на инвалидни места е публикуван за пръв път на Gabrovo News.