България Север

Съветниците от ГЕРБ в Плевен недоволни от структурата на администрацията, но я подкрепили с „омерзение“

В предходния мандат г-н Спартански оповести броя на администрацията в отделните структури, но сега той категорично отказва да го направи и доста високомерно се отнася по отношение на общинските съветници. Това обяви на пресконференция на групата на съветниците от ГЕРБ председателят на Общинската структура на партията Петя Василева. По думите й е вярно това, че като численост администрацията е намалена и от 5 зам.-кметовете вече са трима, но съветниците от ГЕРБ не могат да се съгласят с разпределението на общинската администрация в отдели и дирекции. Като пример Василева посочи наличието на две отделни структури от администрацията в дирекция „Проекти” – едната да се занимава със самите проекти, а другата да отговаря за контрола.

Второто нещо, с което са съгласни всички от групата е, че има някои отдели, които са с изключително много раздута структура, защото трябва да се назначат хора, за които не са намерени никъде места. Като пример беше посочен отдел „Административно обслужване”, в който хората нямат достатъчно работа, а тези които имат, не знаят как да я свършат компетентно. Според съветниците от ГЕРБ длъжностите от техническото осигуряване, като секретарки, хигиенистки и  шофьори, трябва да бъдат в един отдел, а „Инспекторат” трябва да е подчинен директно на кмета и няма нужда от отделна дирекция с отделен началник.

Другото предложение на съветниците е образованието, спортът и младежките дейности да бъдат обединени в едно. Култура и туризъм, също в един отдел, както и здравеопазване и социални дейности.

На общинската сесия не се породиха дебати по нашите предложения, признаха от ГЕРБ и казаха, че са гласували за настоящата структура, защото са конструктивна опозиция. Гласувахме с „омерзение” само за да не работим с предходната администрация, която беше с 5-има зам.-кметове и с 51,5 бройки по –голяма численост, обявиха от ГЕРБ.                                                                                                                          

Материалът Съветниците от ГЕРБ в Плевен недоволни от структурата на администрацията, но я подкрепили с „омерзение“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.