България Север, Общество

Обявиха конкурс за идеен проект за паметник на Васил Левски в Габрово

С решение на Кмета бе открит Конкурс за идеен проект за паметник на Васил Левски в Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Целта на конкурса е изготвяне на идеен проект за паметник – мемориал, увековечаващ личността и делото на Васил Левски, като със средствата на синтеза на архитектурата и монументалното изобразително изкуство се постигне въздействащо обемно-пространствено решение, удачно вписано в прилежащата градска среда.

Мястото за ситуиране на паметника е прилежащо на площад Игото. Това е едно от най-възловите кръстовища в Габрово, където се пресичат улиците „Брянска“, „Юрий Венелин“, мостът Игото и ул. „Хаджи Димитър“ (участъкът, където някога е бил конакът).

Теренът представлява част от внушителен скален венец и озеленена площ пред него, явяващи се своеобразна рамка на кръстовището.

Подробна информация за конкурса е достъпна оттук. Неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп до всички документи, свързани с процедурата, е осигурен в раздела на преписката в Профила на купувача и може да намерите онлайн.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Обявиха конкурс за идеен проект за паметник на Васил Левски в Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo News.