България Север, Спорт

„Спартак“ (Плевен) започна годината с разгромна победа

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) победиха „Ямбол“ с 84:59 (25-13, 20-19, 23-19, 16-8) в среща от 14-ия кръг на НБЛ. В игра за „Спартак“ за първи път този сезон  се появи гардът Цветослав Острев, който дълго време лекуваше контузия. Срещата започна отлично за възпитаниците на Александър Дяковски, които играха отлично в защита и ограничиха нападението на съперника си до 13 точки за първата четвърт и отрано се откъснаха напред в резултата. Те запазиха комфортна преднина до почивката, след което я увеличиха, спечелвайки и второто полувреме, за да не оставят съмнение в крайния резултат.

Това е третата победа за сезона за „Спартак“, като отборът е осми в класирането. Димитър Маринчешки завърши с 15 точки и 8 борби, Николай Титков вкара 12. Цецо Острев започна като титуляр и игра 19 минути, през които записа 9 точки и 3 асистенции. В следващия кръг „Спартак“ ще бъде домакин на“ Черно море“ (Варна). 

Материалът „Спартак“ (Плевен) започна годината с разгромна победа е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.