Интериор

Семпъл и модерен интериор на апартамент в Тайван

В първия ни материал за 2020 годиа ще разгледаме един апартамент намиращ се в Хсинчу, Тайван и проектиран от дизайнерското студио 2BOOKS.

Жилището е част от новопостроена сграда, като неговия план не позволява извършването на значителни промени и преустройства. Това е един от големите проблеми, пред които се изправят дизайнерите, опитвайки се да създадат интериор по задание на своите клиенти, без възможността да бутат, преместват и реорганизират.

В самото начало на работата дизайнерите се заели с цветовата схема и интериорната конфигурация като избрали монохромна цветова палитра, която едновременно да разшири визуално пространството и да създаде усещане за чистота и простор. Основните цветове са бяло, черно и сиво, като сивият цвят може да се проследи в различни текстури и нюанси, хармонизирайки пространството.

Правите линии са друга отличителна черта на този дизайн – те фокусират вниманието на собствениците върху определени обекти. Що се отнася до оформлението на общата площ, една от спалните е отворена и превърната в малка домашна оранжерия. Впечатление прави използването на стъклените врати, използвани за размиване границите на общата площ, правейки ги по-меки и гъвкави.

В района на кухненския остров са избрани различни подови материали – подови плочки с лек сив нюанс, който изразително контрастира с грубия циментов под на дневната зона. Тази комбинация дава възможност да се подчертае всяко пространство, като същевременно оформлението се поддържа максимално отворено. Корпусът на острова е изработен от сива неръждаема стомана, докато заобикалящите го две странични стени, са покрити с тонирани дървени плоскости, които придават на тази област усещане за здравина и надеждност.

Естественият цвят на дървото, мебелите и декоративните елементи в цвят горчица придават на мястото уникалност и така необходимото „цветово разчупване“. Оставяме ви в компанията на детайлните снимки от жилището, от които може да усетите спокойствието и чистотата, излъчвани от интериора.

Снимки: HQroom