България Север, Спорт

1581 двойки участваха едновременно в бридж турнир в Турция и България

Отлично представяне на плевенските бриджори в Симултанен турнир в памет на Калин Караиванов

На 11 януари се състоя „грандиозен“ симултанен бридж-турнир, който по мащабите си няма аналог до сега у нас. Турнирът бе организиран от Турската бридж федерация в памет на българския бриджор Калин Караиванов. От турска страна в турнира се бяха записали 1428 двойки. В хода на организацията на турнира Турската бридж федерация покани да участват и българските си колеги, които откликнаха моментално и в турнира се записаха 153 български двойки. Така на 11 януари едновременно в Турция и България 24 раздавания бяха изиграни от 1581 двойки. У нас секциите бяха в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен, Димитровград и Попово. В Плевен в състезанието се включиха 14 двойки от Плевен, Враца, Ловеч, Червен Бряг и Белене. Турнирът бе спечелен от двойката Олег Петракиев – Любомир Генов, следвани от двойката Светлин Антонов – Чавдар Андреев, като и двата тандема постигнаха по 61 %. След като се обощиха резултатите от всички блгарски турнири, се направи и класиране за България, където Олег Петракиев – Любомир Генов повишиха резултата си на 66 %, което ги направи втори сред 153 български двойки, а Светлин Антонов – Чавдар Андреев също повишиха постижението си на 63% и се класираха на пето място.
Кулминациата бе когато излязоха резултатите и в Турция. И двете плевенски двойки запазиха високите си резултати, което им отреди съответно 10-то и 40-то място от 1581 двойки в крайното генерално класиране. Организаторите се справиха отлично с организацията, а турнирът бе един нагледен пример как спортът сближава хората.

Материалът 1581 двойки участваха едновременно в бридж турнир в Турция и България е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.