България Север

Вечерна каскада: Пиян излетя от пътя и се обърна!

63-годишен жител на габровското село Съботковци, налят до козирката с почти 2 промила алкохол, предизвика катастрофа. Метналият се зад волана да кара след тежък пиянски запой шофьор излетя от пътя и се обърна край него.

За щастие при произшествието няма пострадали хора. Пътният инцидент се е случил в събота, 11 януари, около 20.50 часа в района на село Донино, при движение на автомобила и спускане в посока към село Кметовци.

Водачът на колата изгубил контрол над управлението, в резултат на което се обърнал встрани, напускайки пътното платно.

Местопроизшествието било посетено от екип на пътна полиция, който констатирал, че мъжът бил във видимо нетрезво състояние и с носещ се от него силен мирис алкохол. Това наложило неговото незабавно изпробване за употреба.

63-годишният, който бил в безобразно пияно състояние, едва седящ си на краката някак успял надуе дрегера и да слиса с отчетения резултат органите на реда, не можещи да повярват на очите си.

Дисплеят на техническото средство изписал кошмарните данни от 1,87 промила алкохол, които подпечатали неговото лишаване от свидетелството му за правоуправление за много дълъг период от време и солидна глоба.

По случая срещу кьоркютук пияния шофьор е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. След приключване на разследването, материалите от наказателното производство ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Вечерна каскада: Пиян излетя от пътя и се обърна! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.