Бизнес и Политика, България Север

Над 130 фирми от 20 държави ще участват в пчеларското изложение в Плевен от 6 до 9 февруари

От 6 до 9 февруари Плевен отново ще е столица на пчеларството, когато ще се проведе 18-ото поредно Международно изложение-договаряне „Пчеларство” – Плевен 2020. Това обявиха на пресконференция в областната управа организаторите на проявата от Областния пчеларски съюз. Изложението е под патронажа на земеделското министерство и областния управител Мирослав Петров. Участниците в него са от над 20 държави, а общият брой на фирмите е повече от 130.

Изложението по традиция и този път ще бъде проведено в Мания Тауър. Официалното откриване е насрочено за 6 февруари /четвъртък/ от 10 часа, а наградите на отличените пчелари ще бъдат връчени на 9 февруари /неделя/. Награди ще получат и най-малките, участвали в конкурса „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”, както и участвалите във фотографския конкурс на пчеларска тематика.
Ще бъде връчена и титлата „Най-проспериращ млад пчелар на България за 2019 година“, съвместно с фондация „Еврика”.
Официални гости на проявата ще бъдат зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов и евродепутатът Цветелина Пенкова, с която пчеларите ще имат официална среща на 8 февруари /събота/ в 15 часа.

Материалът Над 130 фирми от 20 държави ще участват в пчеларското изложение в Плевен от 6 до 9 февруари е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.