България Север, Спорт

Мотокросът се завръща в Севлиево през тази година

И тази година традицията продължава и любителите на високите скорости ще станат свидетели на невероятно зрелище на мотополигона в село Горна Росица край Севлиево.

Въпреки спекулациите, които имаше миналата година, че Севлиево повече няма да бъде домакин на първенства, Българската федерация по мотоциклетизъм е избрала Севлиево за две големи състезания – GRAND PRIX Bulgaria 2020 (4 и 5 април) и GRAND PRIX Sevlievo 2020 (17-19 октомври).

снимка: Община Севлиево

През февруари Севлиево ще е домакин на „Ученически игри 2019/2020“ (7 – 27 февруари). Още в първия ден от месеца ще се проведе клубен турнир „15 години спортен клуб по бадминтон „Хоталич 2005“, с което ще бъде отпразнувана годишнината на клуба. А на следващия ден, по случай празника на СУ „Васил Левски“, е организирано открито състезание по плуване. През февруари ще бъдат и републиканският турнир по волейбол – мъже за „Купа България”, и първенство по волейбол национална Висша лига – мъже.

Открито градско състезание „Ден на дългото плуване“ (1 март), общински турнир по футбол за момичета, девойки и жени в навечерието на Деня на жената (4 – 6 март) и Осмомартенско рали за майсторско управление (8 март) са само началото на спортните изяви в Севлиево в месеца, посветен на жената. Продължават и „Ученически игри 2019/2020“ – областни състезания.

Ще се проведе още регионален турнир по волейбол за пре-кадети, шампионат по футбол – срещи от програмата на БФС за всички възрастови групи, зонален турнир по баскетбол за момичета до 12 години и др.

Областни, общински и зонални състезания, походи и първенства ще има през април, когато е и Европейската седмица на спорта. На 12 април гледаме открито градско състезание „Ден на съчетаното плуване“, Великденски турнир по футбол за ученици от 3 до 12 клас (13 – 16 април) и 50-ти републикански турнир по борба „Млади Данколовци“ на 24 – 25 април.

Национален пролетен турнир по петанк за хора с увреждания също ще се проведе през месеца, свързван с пролетта.

През май ще има множество спортни прояви: общинска лекоатлетическа щафета по случай „Деня на спорта” на 14 май, Държавен личен шампионат за момчета и момичета до 13 години – на 15 – 17 май, който се застъпва с Първи кръг от републикански шампионат „Екстремно ендуро“ (16 -17 май).

На 17 май ни очаква общински турнир по волейбол за мъже и жени, а веднага след него, на 18 и 19 май – републиканско първенство по ориентиране за всички възрастови групи за купа „Девeташко плато“.

В края на месеца предстои воден поход по река Росица и язовир „Александър Стамболийски“ (30 – 31 май). През май ще се проведе и шампионат по футбол – срещи от програмата на БФС за всички възрастови групи.

В Деня на детето 1 юни ще видим Национален турнир по таекуондо ITF за всички възрастови групи, на 5-7 юни са финалите на „Ученически игри 2019/2020 г.” – бадминтон момчета и момичета 5-7 клас. На 13-14 юни ще се проведе IV-ти кръг от Национална верига по бадминтон за деца „Млади таланти“.

През юни Севлиево ще е домакин и на Международен турнир по джудо за момчета, момичета, юноши и девойки, както и Шампионат по футбол – срещи от програмата на БФС за всички възрастови групи.

Дългоочакваният за учениците Общински турнир по футбол за деца и юноши от Община Севлиево е в дните от 22 до 26 юли, а през август има множество изяви от програмата на БФС за всички възрастови групи в Шампионата по футбол.

На 10 и 11 август ще станем свидетели на воден поход по река Росица и язовир „Александър Стамболийски“ и ще можем да се включим в организирано екскурзионно летуване в Рила от 19 до 25 август.

Общинският турнир по футбол за деца и юноши от Община Севлиево продължава и в началото на септември (1 – 3 септември), а редица събития ще съпътстват Европейска седмица на градската мобилност (16 – 22 септември).

Предстоят още: Национален турнир по ориентиране за всички възрастови групи; Национален турнир по петанк триплети и дартс, Първенство по волейбол – национална висша лига – мъже и шампионат по футбол – срещи от програмата на БФС за всички възрастови групи.

Освен GRAND PRIX Sevlievo 2020, през октомври е и традиционният кръг от републиканския шампионат по офроуд (10 – 11 октомври).

По повод Празника на града, Община Севлиево организира Общоградска ученическа щафета, която ще се проведе на 13 октомври. През октомври и ноември ще продължат и Общински състезания – „Ученически игри 2019/2020 г.”.

Първенство по волейбол национална висша лига – мъже, шампионат по футбол – срещи от програмата на БФС за всички възрастови групи и Есенен спортен празник „Златна есен” очакват спортистите през ноември.

В последния месец от годината е традиционният Коледен турнир по футбол за деца от детски градини и ученици 1-12 клас (7 – 11 декември). През празничния месец ще се проведат още: открит Коледен турнир по бадминтон за всички възрасти, Първенство по волейбол национална висша лига – мъже, Коледен турнир по волейбол за мъже и жени, Областно състезание по плуване за всички възрасти и Коледен турнир по волейбол за ветерани.

Тези и още много спортни изяви очакват любителите на спорта в Община Севлиево през годината. Програмата беше приета на последното заседание на Общинския във вторник.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Мотокросът се завръща в Севлиево през тази година е публикуван за пръв път на Gabrovo News.