България Север

Спряха шофьор с близо 3 промила на пътя

Безразсъдно пиян водач се прости с шофьорската си книжка за много дълъг период от време и ще му се наложи да плати сериозна парична глоба, след като бе заловен да шофира кола с почти 3 промила алкохол.

Абсурдно пияният водач бил спрян за проверка и хванат от габровските катаджии в събота, 8 февруари, около 17.40 часа на второкласния път между Габрово и Севлиево, в близост до село Драгановци.

Криволичещият по пътя лек автомобил бил управляван от 41-годишен мъж от Плевен, който видимо изглеждал неадекватен, а от него се носел силен мирис на алкохол. Това наложило неговото незабавно изпробване за употребата, а резултатът не подвел проверяващите.

Едва седящ на краката си от наздравици, плевенчанинът някак успял да надуе дрегера, а с отчетения резултат буквално слисал катаджиите, не можещи да повярват на очите си.

Дисплеят на техническото средство изписал умопомрачителните данни от 2,88 промила алкохолни пари в количеството издишан въздух, което подпечатало лишаването на водача от свидетелството му за правоуправление за много дълъг период от време и солидна парична санкция.

Взелият отношения по фрапиращото пътно нарушение полицейски екип издал талон за медицинско изследване на пияния до козирката шофьор, но той се отказал от правото си даде кръв за химически анализ.

Срещу скандалния пътен нарушител е започнато бързо производство, а след приключване на работата по наказателното производство, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Спряха шофьор с близо 3 промила на пътя е публикуван за пръв път на Gabrovo News.