България Север, Спорт

Габровски боксов талант дебютира с два успеха

Отлично представяне и успешен дебют направи 17-годишният боксов талант от Габрово Владислав Георгиев.

Младият състезател на Боксов клуб „Янтра Габрово“, възпитаник на треньорите Николай Стойнов и Адриан Шилдаров, завоюва два бронзови медала на Държавния личен отборен шампионат за младежи и първи кръг от Купа България, които се проведоха от 19 до 22 февруари в ямболската спортна зала „Диана“.

В първата си среща на 1/4 финалите Владислав се изправи срещу Николай Николов, представител на местния боксов клуб в Ямбол, и още във втория рунд категорично успя да откаже своя противник, което му отреди мач на полуфиналите.

В спора за място на финала габровският талант се изправи срещу плевенчанина Красимир Маринов, състезаващ се за БК“Мизия“. Двамата боксьори изиграха цял мач, който бе равностоен, но в крайна сметка съдийските гласове не бяха отсъдени в полза на Владислав Георгиев и той отстъпи по точки.

„Доволен съм от представянето на Владислав. Това състезание беше първо негово участие. Вярвам, че ако продължи с тренировките, упоритата работа ще доразвие своя талант, а високите резултати няма да закъснеят“, заяви за „Габрово Нюз“ треньорът в БК „Янтра Габрово“ Николай Стойнов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Габровски боксов талант дебютира с два успеха е публикуван за пръв път на Gabrovo News.