България Север

Съветниците от ГЕРБ – Плевен се отказват от предложенията си за преструктуриране на бюджета на общината

Общинските съветници на от ГЕРБ в Плевен и общинското ръководство на партията излязоха днес с декларация във връзка с извънредното положение в страната и необходимостта от спешно приемане на Бюджет 2020 на община Плевен.

Община Плевен няма легитимно приет бюджет, той е нищожен и съответно ветото на кмета също е нищожно. Хипотетично, ако не бъде приет бюджетът във вида, в който е предложен от кмета на общината на следваща сесия, кметът пак ще наложи вето и ще се повтори процедурата. Това означава, че Плевен няма да има бюджет още 2 месеца, което е изключително безотговорно политическо поведение, заяви Петя Василева. Тя обясни, че това е причината за свикване на бързо заседание на общинските съветници от ГЕРБ и приемане на декларацията.

Плевен остана без функциониращ Общински съвет, предстои ново учредяване

„Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, бидейки отговорни политици, решихме, че трябва да имаме и отговорно политическо поведение. Това означава, че се отказваме от всички свои предложения за преструктуриране на бюджета и трябва да го приемем във вида, предложен от кмета на общината, осъзнавайки, че така или иначе бюджета ще трябва да бъде оптимизиран с оглед мерките, които ще се вземат за борба с коронавируса, които имат и своите финансови измерения.

Всяко забавяне приемането на бюджета би било безотговорно и смятаме, че здравето и живота на хората, жители на община Плевен е от първостепенно значение и всички политически предложения от която и да е група за промяна в инвестиционната програма, културния календар и която и да е сфера, са неразумни в дадената ситуация.

Ние се отказваме от всички предложения за преструктуриране на бюджета, защото осъзнаваме, че той така или иначе ще бъде оптимизиран от страна на общинска администрация с оглед извънредните мерки, които трябва да се вземат за коронавируса и всякакво протакане би било ненужно обременяване на ситуацията.

Призоваваме и всички наши колеги от другите групи в Общинския съвет да подходят по същия начин и да позволим бюджетът да бъде приет максимално бързо и да можем максимално бързо, като община и отговорни граждани да работим за справянето с коронавируса.”

Материалът Съветниците от ГЕРБ – Плевен се отказват от предложенията си за преструктуриране на бюджета на общината е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.