България Север

Съдят изпипан крадец на колелета, заловен и с близо половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу задържано лице за извършени кражби на велосипеди и мобилен телефон, и държане на наркотични вещества.

Обвинението срещу Ц.И. е за това, че за времето от 17 септември до 16 октомври миналата година, в Габрово, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – три велосипеда и мобилен телефон „Моторола С+“, собственост на различни лица, на обща стойност 1704 лв., без съгласието им, с намерение противозаконно да ги присвои.

Предаден е на съд и за това, че за периода от 6 до 10 октомври м.г. в Габрово, при условията на продължавано престъпление, у себе си и в дома си, без надлежно разрешително държал общо 410,34 грама канабис, марихуана и 0,02 грама метамфетамин, всички на обща стойност 2 462,54 лв.

През нощта на на 17-ти срещу 18-ти септември обвиняемият отишъл до блок, където за парапета на входа бил заключен велосипед. Скъсал заключалката и го взел, а на следващия ден го продал като обяснил, че спешно се нуждаел от пари.

На 26 септември, вечерта обвиняемият минал покрай къща, забелязал колелото в двора и го взел, след което го продал за 60 лв. На 29 септември, Ц.И. влязъл в блок да търси свой познат. На площадката видял велосипед, скъсал заключалката и го взел. Същият ден го продал срещу 10 лв. и таблет.

На 16 октомври, влязъл в магазин за мобилни телефони и аксесоари, и поискал да види калъфи за таблет. Докато собственикът бил с гръб Ц.И. отворил вратата на стъклената витрина, взел мобилен апарат „Моторола С+“ и го прибрал в чантичката си. След това заявил, че не харесва калъфите и си тръгнал.

На 06.10.2019 г., вечерта обвиняемият бил на площадка с фитнес уреди. По същото време, по информация, че държи у себе си наркотични вещества, полицейски служители извършили проверка, при която намерили канабис и метамфетамин.

По отношение на извършителя е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Съдят изпипан крадец на колелета, заловен и с близо половин кило марихуана е публикуван за пръв път на Gabrovo News.