България Север

Пиян като талпа подкара кола без номера и съжали

Кьоркютук пиян шофьор хванаха катаджиите край Габрово. Наквасеният почти до несвяст 55-годишен мъж „се отчете“ пред дрегера с кошмарните 2,06 промила алкохол в количеството издишан въздух, които изобщо не му попречиха да се метне смело зад волана на кола без номера.

Безразсъдният пътен нарушител е бил хванат в сряда вечерта, около 18.20 часа, в габровското село Чавей. Патрулиращи катаджии забелязали и веднага подали сигнал да отбие за проверка водачът на лек автомобил „Пежо 206“, чиито регистрационни табели липсвали.

Подпийналият мъж моментално бил изобличен, тъй като от него се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба. Водачът, който видимо бил в неадекватно състояние и със силен мирис на алкохол, едва седящ си на краката, полюлявайки се успял надуе дрегера.

Дисплеят на техническото средство изписал умопомрачителните данни, които подпечатвали неговото лишаване от свидетелството му за правоуправление за много дълъг период от време и „солена глоба“.

При допълнителната проверка и справка в информационните масиви на МВР, органите на реда установили, че превозното средство не било регистрирано по надлежния ред.

На шофьора „под градус“ бил съставен акт за установяване на нарушението. Материалите по случая ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово. Започнато е досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Пиян като талпа подкара кола без номера и съжали е публикуван за пръв път на Gabrovo News.