България Север

17 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 293

Трети излекуван в Плевен – изписана е жената, хоспитализирана с COVID-19

17 нови случая на коронавирус у нас, с което със случаите, съобщени сутринта, общият брой на заразените става 293. Това съобщи на редовния си брифинг в 17 часа началникът на оперативния щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

В Плевен не се съобщава за нов случай, заразените остават 8, от които трима вече са излекувани. Днес е изписана жената, която беше лекувана в УМБАЛ “д-р Георги Странски” – Плевен, от коронавирус. Тя не е имала съпътстващи заболявания и състоянието ѝ по време на приема не е било тежко. От 5-мата болни двама са на домашно лечение и под постоянен медицински надзор. Трима са лежащо болни, като състоянието им не е тежко за момента, информират от болницата.

99 от заразените са хоспитализирани, 8 пациенти са в тежко състояние и са интубирани.

Най-малкият пациент е 3-годишен, най-възрастният е на 81 години.

9 пациенти са излекувани от коронавирус.

В момента разполагаме с около 7 000 теста, а в процес на получаване са повече от 10-15 000. Те са платени, уточни проф. д-р Мутафчийски.

Проф. д-р Мутафчийски подчерта, че към момента няма никакви индикации и данни за промяна на ситуацията, за да се говори за отмяна на извънредното положение или въвеждане на по-леки мерки.

Източник: БНТ

Материалът 17 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 293 е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.