България Север

Обсъдиха мерките по Великден в Трявна

Кметът на община Трявна Силвия Кръстева свика заседание на Общинския оперативен щаб, за да бъдат обсъдени мерките, които ще се спазват по време на Великденските празници. Бе взето решение по време на службите в храмовете на територията на община Трявна да присъства по един представител на общинска администрация, както и екип на местната полиция.

снимка: Община Трявна

При засилени противоепидемични мерки ще преминат църковните служби, които по всяка вероятност отново ще бъдат изнесени пред храма. В четирите почивни празнични дни на територията на цялата община ще има засилено полицейско присъствие и ще се следи главно за носене на защитни маски.

Междувременно органите на реда в община Трявна вече санкционират нарушителите на въведените противоепидемични мерки. Съставени са няколко акта за неносене на защитни маски и струпване на хора. Санкциониран е и един нарушител на карантината.

снимка: Община Трявна

Към момента лицата в Трявна, поставени под карантина, са 34. Д-р Татяна Станчева – управител на МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“ и д-р Светла Модева, началник на ЦСМП – филиал Трявна, докладваха, че към момента положението е спокойно. Няма установени лица със симптоми на коронавирус.

По време на заседанието бяха обсъдени и предстоящите през месеците май и юни празници – дните на дърворезбата, празника на Трявна, „Балканът пее и разказва“, Националните Славейкови празници и други.

снимка: Община Трявна

Празникът на Трявна най-вероятно ще бъде отменен, а останалите събития ще бъдат отложени за периода август-октомври. Тези решения ще бъдат взети от общинското ръководство на по-късен етап, когато положението в страната се нормализира.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Обсъдиха мерките по Великден в Трявна е публикуван за пръв път на Gabrovo News.