Интериор

Синьото – Топ цвят в интериора за 2020 година

Красивите сини цветове са най-новата и гореща тенденция в интериорния дизайн за 2020 година. Елегантният и спокоен син цвят е отличен избор за разкрасяване на съвременните стаи и за редизайн на класическия домашен интериор.

Класическите идеи за интериорен дизайн, комбиниран със сини цветове, са балансирани и изтънчени, създаващи усещане за елегантна и съблазнително комфортна атмосфера. Те обединяват бъдещето с миналото, антиките и съвременните идеи, като създават хармония между бляскавия интериорен дизайн и простотата на естествените сини цветове.

Ако искате да бъдете в крак с модата, използвайки актуалния за 2020 година син цвят, то с помощта на интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще споделим с вас как лесно да го вплетете в своя интериор.

Какво се комбинира със синия цвят?

Комбинирайте синия цвят с живи зелени или жълти нюанси, за да създадете жизнена атмосфера или изберете бяло (или кремаво) за по-традиционна, но елегантна визия.

Можете също така да съчетаете тъмно синьо с по-светли нюанси на синьото – напомнящи на обляното от слънцето крайбрежие. Ако пък предпочитате по-изчистените интериори, използвайте комбинация с неутрални цветове, но добавете акцентиращ цвят в лампата, вазата с букет цветя или хубавата картина.

В спалнята

Освен ако не сте фен на мебелите от боядисана дървесина или пък не сте сигурни, че вкусовете ви няма да се променят в продължение на много години, най-добрият ви избор е да пропуснете боядисаните скринове и рамки за леглото и вместо това да се съсредоточите върху използването на синия цвят в тъканите и декора. Може лесно да включите синия цвят в завивките, кувертюра на леглото, акцентните възглавници, килима и настолни лампи или пък да насочите фокуса си върху стените и произведенията на изкуството.

Бъдете смели и забравете за предразсъдъците си към този цвят!

В дневната

Докато проектирате интериорния дизайн на всекидневната, може да добавите синия цвят чрез мебелите и декора, а не само чрез цевета на стените. Морско сините стени могат да имат доста завладяващо присъствие, а акцентен таван в синьо, може лесно да се превърне в най-атрактивната част от помещението.

Ако се спрете на диван в син цвят, може да изберете столове в същия цвят, но задължително добавете и един или няколко в друг цвят – може би мек крем или хладно сиво за спокойно пространство, или смело жълто, или теракотено червено за по-забавна атмосфера.

В трапезарията

Подобно на всекидневната, трапезария с боядисани всички стени в тъмносиньо, може да се превърне в твърде студена. За това специалистите препоръчват сините нюанси да се комбинират с бяло или друг светъл цвят, които да компенсират дълбоките и студени тонове. По този начин мебелите ще изглеждат елегантно и традиционно, тъй като светлите цветове придават по-свежа и стилна визия.

В кухнята

Кухнята, решена в сини тонове, може да се окаже истинско бижу в интериора. Сините шкафове придават на кухнята жизненост, която е трудно да се пресъздаде с друг цвят. Ако се притеснявате от наситените цветове, изберете по-нежни тонове, като пастелното синьо например.