Изложба

„Виж! Изолацията“

Изложба на авторите събрани в Isolated Edition на сп. „Виж”
куратор: Весела Ножарова и Гергана Минкова  

Галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2, София
Вход от ул. „Бенковски“
Работно време: всеки ден от 11:00 до 19:00 ч.
www.credobonum.bg

В периода на социална изолация, сп. „Виж” събра повече от 70 автори – илюстратори, художници, фотографи, дизайнери, писатели и скулптори, в специален брой наречен Isolated Edition. Образи и думи, които са запечатали усещанията на хората в необичайния период, през който преминаваме, тяхната реакция, техните страхове, надежди и житейски размисли. Емоционални рисунки, фотографии, кратки анимации, живописни платна, са само част от медиите, които са избрали авторите за да изразят емоциите, през които са преминали. В същото време, изложбата, отваря врата към живота ни в пост пандемичното време, навеждайки ни на размили за възможните поуки и неизбежни промени, за бъдещето, което никога не е било по трудно предсказуемо.
Съвсем навреме,  Isolated Edition ще се превърне в книга, която ще бъде издадена в лимитиран тираж благодарение на издателство „Жанет 45“ и която ще може да разлистите по време на изложбата „Виж! Изолацията“.


Това ще е чудесен повод да се срещнем, макар и отново „дистанцирано“, с емоциите, които ни обединиха по време на този особен период. Период, който отчасти продължава, макар и не в същите измерения.

Изложбата е реализирана с подкрепата на банка BAKB