Арт Новини

„Art Start Editions” – Изложба по повод 5 години АРТ СТАРТ

Художници: Алина Папазова, Мартиан Табаков, Мартин Атанасов, Невена Екимова,

Теодор Генов

Куратори: Весела Ножарова и Ренета Георгиева

Галерия КО-ОП: 11-16 май, 2021

 

Откриване: 11 май, 2021, от 17:00 до 20:00 часа

 

 

„Art Start Editions” е специално издание към ежегодната инициатива „Арт Старт: Млади художници, които да следим“, което през тази година отбелязва своята 5-та годишнина. По този повод се обърнахме към 5 млади художници, които вече са били представяни в годините и чието творчество продължаваме да не изпускаме от поглед. Специално за юбилейното издание, те ще превърнат една своя работа в тиражен мултипъл, който ще може да бъде закупен от публиката.

 

Art Start Editions бележи нашия опит в насърчаването към колекциониране на младо българско съвременно изкуство. Мултипъл произведението е феномен на 60-те години, чиято цел е да предложи едно по-широко и достъпно изкуство. Йозеф Бойс, например, описва своите мултипъли като „превозни средства“, чрез които идеите му могат да циркулират сред по-широка публика, извън елитните мрежи на изкуството.

 

В „Art Start Editions“ всеки автор сам избира как да подходи към произведението си и как да го направи достъпно за публиката и своите почитатели. Селекцията в КО-ОП представя специално създадени мултипъл творби в полето на фотографията, илюстрацията, живописта, керамиката, текстила и не само, за да е по-сладко.

Вижте събитието във Facebook

 

„Art Start Editions” е едно от събитията около отбелязването на 5-та годишнина на инициативата „Арт Старт: млади художници, които да следим“, подкрепено от Програма „Култура“ на Столична община за 2021.