Виртуална Галерия

Виртуална Изложба – „Peev. Животът е движение“ – 16 юли – 31 август“

Галерия Skener представя на вашето внимание самородния художник Крум Пеев в негова десета юбилейна изложба: „Peev. Животът е движение“, която е с екслузивни права само за нашата галерия!

Крум Пеев е от онези художници, които носят таланта в себе си и имат нуждата и смелостта да рисуват и подаряват своите най-скрити и душевни мисли с околните. Защото изкустовото е преди всичко споделяне! Той е роден в гр. София през 1970 година и е самоук художник, който рисува с пръсти, използвайки силата на вътрешната си енергия. Това което обаче наистина отличава Крум от многото други самоуки художници е това, че той наистина е изработил във времето свой собствен „стил на движението“, в който картините му отразават в пълнота постоянно движещите се обекти и емоции. Неговите картини са не просто „моментна снимка“ на света наоколо, а нашия свят в цялото му движение – разфокусиран и често труден за разбиране. Гледайки неговите картини Вие успявате да се съсредоточите в красотата на нашия движещ се и постоянно променящ се свят…

Ценители от Белгия, Великобритания, Италия, Германия, САЩ, Непал, Холандия и други страни притежават творби от художника.

Самостоятелни изложби:
София – 2010, 2011 Софийски Университет
Амстердам – 2012 г.
Сити Център София – 2015
Галерия „Слънце“ София 2011, 2014, 2016, 2021
Галерия „Мара Латева“ София 2022 – Благотворителна изложба

Можете да закупите творби от изложбата оттук >>