България Север, Общество, Спорт

Здравко Михайлов потвърди статута си на №1 при младежите

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Състезателят на боксов клуб „Габрово 91“ потвърди статута си на номер 1 в България в категория до 52 килограма при младежите (18-22 годишни). След като записа убедителни победи в първия и втория кръг от Държавното лично-отборно първенство, възпитаникът на треньора Иво Голаков триумфира и на Държавния индивидуален шампионат, който се проведе в Сливен. Новината съобщиха от sport-gabrovo.com.

Само петима боксьори кръстосаха ръкавици на ринга в града под Сините камъни. На полуфинала Здравко се наложи с технически нокаут във втория рунд над представителя на домакините Сашо Христов, а в мача за златото съперникът му Стоян Валентинов от „Пирин“ се отказа, признавайки явното превъзходство на габровския боксьор.

От тук нататък на Здравко му предстоят много интензивни два месеца на подготовка и тренировки, а крайната цел е Европейското първенство за младежи в Холандия. Веднага след шампионата в Сливен Здравко замина за Асеновград, на подготвителен лагер с националния отбор. Предстои участие в международен турнир „Бранденбърг къп“, във Франкфурт на Одер (Германия), в който страната ни ще бъде представена от трима боксьори и Здравко ще бъде единият от тях.

След връщането си от Германия шампионът в категория до 52 килограма при младежите ще вземе участие в Държавния личен шампионат за мъже в София, от 26-ти до 30-ти юни, след което ще остане на подготовка в столицата и от 4-ти до 8-ми юли ще демонстрира възможностите си в друг международен турнир за младежи – „Златната ръкавица на Войводина“ в Нови Сад.

При добро представяне в двата международни турнира БФБ ще гласува доверие на Здравко Михайлов да представя страната ни Европейското първенство от 11-ти до 18-ти август в Ротердам и ще заяви представител в категория до 52 килограма. Състезателите, които бъдат определени за участие в шампионата на стария континент, преди първенството ще бъдат на близо едномесечен подготвителен лагер в Русия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730