България Север, Общество

Спецполицаи иззеха над 10 000 къса цигари без бандерол

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Над 10 хиляди къса цигари са иззети при специализирана акция в Габровско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В края на миналата седмица съвместни екипи от полицейски служители и митнически инспектори предприели мащабна акция по противодействие на нелегалното разпространение на акцизни стоки без бандерол.

В хода на операцията, на територията на Габровска област били проверени общо 21 обекта, 18 автомобила и 28 физически лица.

В Севлиевско, в два търговски обекта и у две лица органите на реда открили и иззели общо 120 къса цигари и 1 кг насипен тютюн за пушене без акцизен бандерол. Наложени били санкции по административен ред, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

В Габрово, в жилището на 35-годишен мъж, служителите на закона намерели 10 000 къса цигари марка „Май уей”, също без задължителния акцизен бандерол.

Тютюневите изделия били иззети. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730