България Север

Снимки: Детската формация на Елхово натупа с една глава по-високи футболисти от град Средец

decaТази сутрин на градският стадион в Елхово, формацията на ОФК Елхово – деца, имаха възможността да се изправят срещу връстниците си от Средец. Момчетата на наставника Пламен Христов победиха гостите с резултат 3:2, като на почивката резултата бе 1:1.

Това е втората среща между двата отбора, като само преди седмица детската формация на Елхово гостува в град Средец, където след много оспорвана среща загубихме с резултат 4:3. Преди няколко дни малчуганите от Елхово гостуваха и на отбора от град Ямбол, където загубиха със съкрушителното 5:0.

За жалост лоша практика при детските формации е, треньори да „хитруват“ с футболисти, които са с година или две по-големи от детска възраст, което в тази част от развитието на децата е много съществена. Липсата на документи за самоличност на тази възраст при децата, помага на амбициозните треньори да прилагат тази вратичка с успех. Със смелост можем да заявим, че точно това се случи в двубоите между състава от град Средец, но въпреки възрастовата и физическа разлика, днес все пак момчетата на Пламен Христов победиха с резултат 3:2, което е поредното доказателство за успешната работа в школата на Елхово.

Детския футболен отбор на ОФК Елхово е доказвал неведнъж, че развива талантливи и можещи футболисти, независимо от липсата на финансови радетели в лицето на бизнеса от град Елхово. Въпреки това Община Елхово прави всичко възможно да обезпечава футболните таланти в града, без разбира се да пренебрегва другите успешни спортове, които се развиват тук.

Като доказателство за постигнатите добри резултати през изминалите години на детската футболна формация от Елхово,  можем да отбележим, че децата които успешно се реализират в популярната школа на ПФК Берое – Стара Загора само през последните години са: Божидар Джелебов, Йоан Атанасчев, Валентин Томев, който в момента се завърна в редиците на ОФК Елхово, Даниел Танев, Ангел Денчев, Христо Вълев, както и Наско Анданов, който от тази година ще заиграе в английският втородивизионен Йовил Таун.

Не на последно място е и преминаването в мъжкият представителен тим на ОФК Елхово от страна на Валери Гаванозов, Наско Петров и Иван Илиев.