България Север, Общество

Започна реставрирането на паметника на Априлов

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Започна реставрирането на паметника на Васил Априлов в Габрово. Реставрацията на емблематичната културна ценност на града ни трябва да се извърши в рамките на календарната година. Предвидено дейностите да се случат в рамките на този месец, когато температурите са подходящи за изпълнението им, с оглед характера на използваните материали, необходими  за заздравяване на бронзовата стъпка на Априлов, при фугирането на фугите в гранитния пиедестал и под него.

В края на месец август кметът на Габрово информира местните парламентаристи, че е направен оглед на паметника, извършен от специалисти още в края на 2012 година, с оглед да се прецени състоянието му и да се набележат необходимите дейности за предприемане на рехабилитацията, а също така да се направи остойностяване на тези дейности и да се предвидят средствата за съответните инициативи, в рамките на Бюджет 2013.

“Има заделени 3 000 лева за поддръжка на паметници. От тях 2500 лв. са предвидени за паметника на Априлов и 500 лв. за други паметници, и непредвидени ситуации”, коментира тогава кметът Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата