България Север

ИАРА: Проверки за притежаване на риболовни билети се правят непрекъснато

ribolВ началото на риболовния сезон изтече информации в медиите, че цените на билетите за любителски риболов се вдигат, но от ръководството на ИАРА информираха, че цените на билетите за любителски риболов няма да се променят и остават същите, както до сега

От агенцията напомнят, че проверки на техни инспектори за притежаване на риболовни билети се правят непрекъснато в цялата страна. Според нормативната уредба на ИАРА, който извършва любителски риболов без билет за любителски се наказва с глоба от 100 до 400 лева.

Билетите за любителски риболов се отпечатват от ИАРА и се разпространяват чрез териториалните й звена, държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, риболовни организации, сдружения и други лица.

Билет за любителски риболов се издава за срок една седмица, един месец, шест месеца и една година.

Цени на билетите: 25 лв.- годишен билет, 15 лв. – 6 месеца, 8 лв. – 1 месец, 4 лв. – седмица, а за децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет.

В град Елхово любителите на риболова могат да се сдобият с билети от Риболовен магазин БИГ-ФИШ, който се намира на ул. Паиси Хилендарски 9 в град Елхово (Бел. ред: в близост до Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово).

Само през първите шест месеца на 2013 година са издадени 148 882 бр. билети за любителски риболов. Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за това. Билетът е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.

Прочети цялата