България Север, Общество

Конкурс за Коледна картичка под патронажа на Областния

снимка: Художествена галерия "Христо Цокев"

снимка: Художествена галерия “Христо Цокев”

Регионален конкурс за изработване на картичка, посветена на Коледните празници обявиха Художествена галерия “Христо Цокев” – Габрово. Надпреварата е под патронажа на областния управител на Габрово Николай Григоров и с медийната подкрепа на вестник „100 вести” и информационния сайт “Габрово Нюз”.

По традиция всички картички, участващи в конкурса, ще бъдат предоставени на благотворителната инициатива на Президента на държавата – Българската коледа.

Участниците в конкурса, ще бъдат селектирани в три възрастови групи: I група – до 7 години, II група – от 7 до 10 години, III група – от 10 до 15 години.

Надпреварата стартира на 25 ноември и ще продължи до 12 декември 2013 г. Темата е “Подари Коледна усмивка“.

Регионалният конкурс за детска картичка е посветен на една благотварителна идея в подкрепа на болни български деца.
Организаторите отправят покана към децата от Габровска област да изпратят своите творби до Художествена галерия „Христо Цокев“ или да се включат в отвореното ателие, организирано от 02.12.2013г. до 12.12.2013г., от 14.00 до 17.00часа, в галерията.

Адресът, на който трябва да се изпратят работите е: 5 300 гр. Габрово, ул. „Св.Св.Кирил и Методий” №10, Художествена галерия „Христо Цокев”, /за конкурса/. Участниците трябва да изпратят своите рисунки до 12.12. 2013 г. /включително/.

Журито ще заседава на 14 декември. Резултатите ще бъдат качени на facebook профила на галерията: https://www.facebook.com/art.galeria.3 и медийните партньори.

От 16.12. /понеделник/ в 17.30 ч. в Малка зала на ІІ етаж в галерията ще бъдат официално обявени победителите в трите категории.  Публика ще има възможност да избере, чрез гласуване една картичка, която ще бъде подарена на Президента на Р България господин Росен Плевнелиев.

Участниците са разделени в три възрастови групи. Желателно е картичките да бъдат разписани и към тях трябва да бъде приложена следната информация: три имена, възраст (ден, месец, година на раждане), пол и пълен адрес, включително телефон за връзка. Данните НЕ трябва да са на самата картичка.

Позволени са следните техники: пастел, акварел, темпера и апликация. Брой на творбите, които могат да бъдат изпращани – участниците могат да изпратят колкото картички искат.

Ще бъдат излъчени три награди във всяка една от категориите, а за желаещите да се включат в отвореното ателие ще бъдат осигурени безпалтни материали. Телефон за връзка: 066/ 80 30 02 Елиза Ковачева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата