България Север, Общество

Камион и микробус аварираха на Шипка. ТИР край Севлиево

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В условията на силен снеговалеж през целия ден, републиканските пътища на територията на ОПУ-Габрово бяха проходими при зимни условия.

Обединение „Интегрирани инфраструктури Габрово” – гр. Пловдив, изкара на пътя 32 снегопочистващи машини, които почистваха и обработваха пътните настилки.

На прохода Шипка работеха 3 снегопочистващи машини. Поради несъобразена скорост и износени гуми, несъответстващи на зимните условия, днес там аварираха камион и микробус.

Лека авария претърпя и тир в близост до Идеал Стандарт, който попадна в канавка, но беше бързо изтеглен и продължи пътя си. Моторни превозни средства, които бяха неподготвени за зимни условия, затрудняваха на места достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятстваха пътуването на останалите шофьори – Кметовци, Сарая.

През следващото денонощие метеорологичната прогноза е за студено, облачно време и на много места с валежи от сняг. През нощта се очаква вятърът от североизток да се усили и в Дунавската равнина и Предбалкана да има условия за навявания. ОПУ-Габрово препоръчва на шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата