База Данни Картини

Животът на мексиканските картели – в снимки във Facebook (ГАЛЕРИЯ)

12

Противно на очакванията, членове на мексиканските наркокартели правят регистрации на свое или на името на групировката в която участват, и във Facebook. Чрез профилите си, те разпространяват снимки на „акции“ на картелите, оръжията им и цялостната им дейност.

Те са публично достояние и не са прикрити за очите на който и да е потребител. Те не се срамуват да снимат себе си и останалите членове и да публикуват фотосите в социалната мрежа. Радват се на голяма аудитория и на над 1 000 последователи.

Въпреки че админстраторите във Facebook трият изображения с неподходящо съдържание, постоянно се появяват нови профили на членовете на картелите, които споделят информация отвътре за дейността си чрез снимки.

 

Някои от наркокартелите си имат официални страници, чрез които разпространяват съдържание с наркотици, оръжие, пари и групови фотоси на членовете си. Според специалисти, тактиката е добре обмислена и е предприета, за да създаде на потребителите положителна представа за членовете на организациите.

Според анализатори, този подход помага много при откриването на нови членове, които да се присъединят към редиците. Публикувани са дори съвсем несвързани с дейността на картелите снимки с различни хора, изглеждащи обикновено, без маски. Предполага се, че целта на това е да покажат, че имат и светла страна и не са толкова страшни.

Когато лидерът на „Рицарите тамплиери“ публикува речта си в YouTube през месец август, успя да събере повече гледания от тези на речта на президента на Мексико.

Повече по темата:

Трафиканти на кокаин разкриват как действа схемата (ВИДЕО)

Най-силните наркокартели в света

Шеф на наркомафията с награда за залавяне 5 милиона долара – скрит в Хондурас?

Златни и инкрустирани с диаманти оръжия на мексиканската мафия (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

 

Животът на мексиканските картели – в снимки във Facebook (ГАЛЕРИЯ)

Прочети цялата