База Данни Картини

Наркодилър бит и рекетиран от шофьор на военен прокурор

наркотици

Един от двамата шофьори на Варненската военно-окръжна прокуратура е арестуван заради мъж с криминални регистрации.

24-годишния Гарбис Гарабедов,  твърди, че е бил нападнат и изнудван от група свои познати на 19 ноември. С тях се познавал от спортните зали, защото всички тренирали бейзбол, фитнес, кикбокс и прочие.

Случката с Гарбис станала пред дома му, където бил атакуван от 27-годишния Антон Беликалов, Мартин Димитров и 15-годишен тийнейджър.

Свидетели твърдят, че момчетата били с личното БМВ на младши сержант Тодор Николов, което е със стикер на Върховната касационна прокуратура. Гарбис получил няколко удара в гърба, след което успял да се вмъкне във входа, където живее.

След което се развикал, а после подал сигнал на тел.112. БМВ-то потеглило и било засечено от автопатрул на Първо РУП и полицейски СОТ на ул.“Кракра“. В колата били намерени няколко бухалки и регистрационни номера за автомобили.

Случаят бил предаден на Военната прокуратура и полиция, а след 24 часа били повдигнати обвинения само на Антон и Тодор. Те са разследвани за изнудване и нанасяне на лека телесна провреда. Двамата са с мярка за неотклонение „парична гаранция“, определена от Военния съд. Обвиняемите не са обжалвали мерките си и от днес те са влезли в сила.

Мартин Димитров твърди, че е дал на заем на жертвата 250 лв., но Гарбис не ги върнал и заявил, че няма да го направи. Самият Мартин е осъждан за кражба и хулиганство, съобщава „България днес“.

В  жилище на ул.“Никола Даскалов“, наскоро купено от майката на Тодор Николов, била намерена картонена кутия с 28 магнитни карти – бели пластики.

Преди сделката с недвижимия имот в апартамента живеел мъж, който в момента изтърпява присъда в затвора. Антон Беликалов се занимавал с ремонта на жилището.

Той обаче отрича да има нещо общо с магнитните карти. Тодор пък заявява при разпит, че те вероятно са на Антон.

Според Гарбис, Тодор му дал две пластики да отиде до Туция и да тегли пари от банкомати.  С тях той би могъл да измъкне от постерминала 400 евро и сумата не си заслужава труда и пътуването. След това Гарабедов размислил и върнал магнитните карти на младши сержанта. Затова и бил подложен на тормоз.

Оказва се, че на 19 ноември Гарбис  не е звънил на тел.112, а на конкретен спецполицай от служба в Областната дирекция на полицията. Това установила проверка на разследващите от Военно-окържната прокуратура и Военната полиция.

Свидетели твърдят, че битият Гарабедов продава наркотици в казино в кватал Възраждане и дори са готови да предоставят един от телефонните номера, които ползва за бизнеса си. Запознати със случая твърдят, че пострадалият е „ухо“ на конкретен служител от конкретно полицейско звено.

Пластиките трябва да бъдат изследвани в НИКК – София, за да се види има ли качена информация за чужди банкови карти. Важно е и дали по картите има пръстови следи.

Още по темата:

Трафиканти на кокаин разкриват как действа схемата (ВИДЕО)

Най-силните наркокартели в света

Йоско – жертва на отмъщение на полицаи и прокурори?

 

Наркодилър бит и рекетиран от шофьор на военен прокурор

Прочети цялата