България Север

Снимки и Видео: Златен медал за Симеон Димитров от Елхово при юношите в боска

IMG_2388Елховският боксьор Симеон Димитров спечели златен медал в категория до 54 кг. на Държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши /до 16 г./ в град Бургас, който турнир се проведе в между 5 и 9 март.

Състезателят от боксовия клуб в Елхово завърши на първо място място в категорията до 54 килограма, след победа на финала срещу състезателят Марио Велков с 3 на 0 точки.

В полуфиналната фаза Симеон надигра Божидар Вондречки отново с резултат 3 на 0 точки, а кръг по-рано той победи Адриан Ангелов от град Добрич с 2 на 1 точки.

Държавното лично-отборно първенство се проведе в град Бургас, а боевете изиграха ролята и на турнир за купата на България- юноши. На ринга в зала „Младост“ сили премериха общо 152-ма състезатели, а боевете бяха предавани пряко по телевизия СКАТ.

IMG_2390Това е първото златно отличие за Симеон Димитров. До този момент той имаше три бронзови медала, като последния медал бе спечелен в категория до 52 кг. на Държавното лично отборно първенство за юноши в Пловдив проведено през месец октомври 2013 година.

През 2012 година той спечели отново два бронзови медала съответно в категории 43 и 44,5 килограма в държавния лично-отборен шампионат по бокс за ученици между 13 и 14 години. Симеон се занимава активно с бокс от близо две години и половина, а негов треньор по бокс е Димчо Карасалиев.

Прочети цялата