База Данни Картини

Прокуратурата призна: Изчезналата Валя от Бургас е отвлечена

c8dfe27719d2a0a245a7a4748739f4d6

В Окръжна прокуратура-Бургас е заведено досъдебно производство по чл. 142 от НК за отвличане на Валентина Иванова, съобщи прокурор Красимира Кателиева. То е срещу неизвестен извършител, като производството е започнало с началото на разследването на 17 април от разследващ полицай при ІІ РУП-МВР-Бургас.

 

 

Прокуратурата призна: Изчезналата Валя от Бургас е отвлечена

От прокуратурата уточняват, че на този етап друга информация във връзка с образуваното досъдебно производство няма да бъде разгласявана.

Припомняме, че момичето, родено през 1989г., изчезна на 15 вечерта. Това, което се знае до момента, е  че е хванала такси от кв. Лозово, където живее и после следите и се губят в Морската градина в Бургас.

Неофициално от полицията изказаха предположение, че Валя се е самоубила като се е хвърлила в морето. От МВР Бургас продължават да твърдят, че  не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик. „Към момента случаят е изяснен в детайли, но предвид изричното несъгласие на семейството да се подава каквато и да е информация, МВР – Бургас е длъжна да се съобрази с това искане и да бъде лаконична при подаването на данни към медиите“, гласи официално прессъобщение, изпратено веднага след изчезването на Валентина.

Междувременно семейството на изчезналото момиче потърси две ясновидки, които видяха медицинската сестра жива и твърдяха, че е отвлечена.

В смъртта и не вярваше и нейният приятел, полицая Валентин Георгиев, който пусна във Фейсбук снимката й на 6 езика, с молба, който я види да се обади на тел. 112.

                                                                                   

Към оригиналната статия

Прокуратурата призна: Изчезналата Валя от Бургас е отвлечена