България Север, Общество

Посрещаме Комитета на регионите без знамето на ЕС

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Както е известно в Габрово на 1 юли ще се проведе изнесена проява на комисията по образование, младеж, култура и научни изследвания (EDUC) на Комитета на регионите на Европейския съюз.

Участие в нея ще вземат представители на Европейската комисия и Европейския парламент, местните и регионални власти, експерти в областта на културния и творческия сектори, НПО и независими творци.

Съществен пропуск обаче няма как да остане незабелязан още на влизане в Габрово от всички гости, а и не само.

На входа на града, от лявата страна на каменната скулптурна композиция „Габрово“  или по-известна на габровци като амазонката на коня, където са поставени двата единадесет метрови пилона, със знамената на Република България и Община Габрово от 13 май, посрещащи гостите и жителите на областния град, липсва пилон, със знамето на Европейския съюз.

Това установи и репортерската ни проверка, извършена на място. Дали местните управляващи считат и тълкуват, че Габрово не попада в ЕС или пък европейско ни развитие минава през липсата на неговия символ не можем да кажем със сигурност, но можем да насочим тяхното внимание в тази посока.

Все пак остава повече от една седмица до провеждането на въпросното събитие и се надяваме да бъде взето отношение от органите и институциите в нашия град, което да не прави лошо първо впечатление на високопоставените лица и гости.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730