Бизнес и Политика

Македонска верига ще се опита да покори българския пазар

Докато създаването на голяма българска верига, в която да се предлагат предимно стоки родно производство, беше само хубава идея в близкото минало, то съседите от Македония са готови да стъпят на родния ни пазар. Македонската верига „Кам Маркет“, разполагаща с богат асортимент от стоки и продукти, съвсем скоро ще отвори врати в София. Търговската верига проявява интерес към българския пазар от няколко години.

„Кам Маркет“ съществува от 1999 г., като към днешна дата е водещ търговец на македонския пазар. Веригата предлага около 1000 артикула, а магазините са с площ до 450 кв.м. Компанията има 63 магазина в Македония и оборот над 100 млн. евро за миналата година. Предлаганите продукти са на най-големите производители от Европа, но също така има и голям процент македонски марки.

От компанията имат намерение да открият няколко десетки търговски обекта в столицата и при успех, да се ориентират към другите големи градове, като с приоритет е Пловдив.

Веригата ще отвори свои обекти и в Албания и Косово. Дългосрочен план е отварянето на магазини в повечето балкански страни и по-специално страни от Европейския съюз: Румъния, Хърватия и Гърция. Очакванията са, компанията да постигне успех, предвид ниската цена на македонските стоки.