Бизнес и Политика

Търговските площи намаляват в цялата страна

Търговските площи в цялата страна намаляват. Единствено в София има повишение. Общия брой на тези имоти в цяла България е намалял с около 5% в сравнение с 2015г.

В София се наблюдава нарастване с близо 14%, като голяма роля има има комплексът „Сан Стефано Плаза. От друга страна в Пловдив, площите намаляват, заради закриването на мола „Галерия Пловдив“, който разполагаше с над 50 хил. кв. м. През септември обаче, в града ще бъде отворен новият мол-„Марково тепе”.

Според прогнозите, ще има преразпределение на пазара на търговските центрове в големите градове. Revetas Capital влиза в  City Center Sofia и ще се опита да съживи най-стария мол в София. Магазинът на Reserved ще бъде на две нива – партер и +1, разположен на обща площ от близо 2300 кв. м. Така марката се нарежда сред ключовите наематели в първия софийски мол и става най-големият моден търговец в него.

Очаква се пазарът за търговски площи в София да продължи да нараства, включително и за населените места, които са в непосредствена близост до столицата.