Бизнес и Политика

Българският хляб печели позиции в чужбина

Много хора от цяла Югоизточна Европа вече са чували за марката „Симид“. Продуктите на хлебозавода се купуват буквално и преносно като топъл хляб.

„Симид А и Д“ ООД е е производител на хляб и хлебни изделия с дългогодишен опит на пазара. Разполага с широк асортимент от качествени продукти, както и модерна производствена база.

Интересното е, че продуктите на компанията стават особено търсени, след въвеждането на новите производствени мощности. Новата автоматизирана технологична линия на германския концерн „Цепелин” позволява цялото количество хляб да бъде произведено с жива закваска, която намалява два пъти влаганата мая.

Докато преди години, всички се е правело от група сръчни жени, днес цялата процедура е технологизирана. Суровините се дозират по компютърен път, компютри изпълняват и зададените им рецепти, замесването, втасването, изпичането, охлаждането и пакетирането – всичко е автоматизирано. Само 6 работника изпичат стотици хиляди хлябове на ден, които никой не докосва докато не влязат в опаковката.

Хлебозавода предлага разнообразие от продукти. Предлагат се както няколко вида хляб печени на жар, така и различни видове тостове, кроасани, питки и др.

Хлябът е традиционна част от българската трапеза, а продуктите на „Симид“ са известни на почти всички българи. С всеки изминал ден обаче, тези продукти стават част и от трапезата на хората в Югоизточна Европа, а целта пред компанията е хлябовете „Симид“ да бъдат консумирани в цяла Европа.