Бизнес и Политика

Бизнес етикет, който всеки професионалист трябва да спазва

Професионализмът е въпрос на много неща, но за да Ви вземат насериозно, при запознанство, изнасяне на презентация, създаване на нови връзки и уточнявания по проекти и задачи, трябва да имате предвид бизнес етикета.

За да бъдете добре приети в професионалните, личните и социалните среди е нужно да работите върху уменията си за комуникация, да не забравяте, че езикът на тялото е много важен, както и да спазвате бизнес етикета.

Представяме Ви няколко подходящи поведения, чрез които ще се представите добре в различни среди на професионално развитие.

Ръкостискане
Увереното ръкостискане е знак, че сте силен, мотивиран и целеустремен човек. Този поздрав говори за характера Ви много повече, отколкото предполагате.

Облекло
Подходящото облекло е половината от имиджа Ви. Дрехите Ви правят впечатление още преди да заговорите, за това – избирайте ги разумно. Един добре облечен човек създава много по-голям авторитет от този, който е избрал по-небрежен вид. Подбирайте тоалетите си според ситуацията и ще разбере колко е важно това.

Мобилни устройства
Хората са все по-свързани със смартфоните си и е напълно ясно, че телефонът е добър помощник. Когато сте на важна бизнес среща, обаче, избягвайте да го ползвате освен ако не е абсолютно наложително. В противен случай ще изглеждате несериозно и непрофесионално.

Имена
Добре е да се постараете да запомните имената на своите събеседници, особено ако водите важен бизнес разговор. Но на всеки се случва да забрави нечие име. Ако това Ви се случи е най-добре просто да попитате, вместо да рискувате да объркате името на човека.

Благодарете
Експертите казват, че макар и вълшебна, с думата „благодаря” не бива да се прекалява по време на бизнес среща. Разбира се, трябва да я ползвате, но ограничете изричането на израза до 1-2 пъти в разговора.

Вашето име
Ако искате да изглеждате професионално винаги се представяйте с пълното си име. Все пак обърнете внимание как другите искат да се обръщат към тях. Така ще създадете усещане за приятелска обстановка.

Стойка
Изправената стойка с вдигната глава ще помогне да създадете авторитет пред слушателите и събеседниците си.