Бизнес и Политика

Lego създаде социална мрежа за деца

Социалните мрежи не са предназначени за деца. Много родители постоянно се притесняват на какво може да попаднат децата им и дали няма да се запознаят с неподходящи хора. Децата под 13-годишна възраст все още не могат да различат правилното от грешното и много от тях са твърде наивни, а понякога социалните мрежи не са достатъчно безопасно място.

Именно за това компанията Lego създава социална мрежа за деца под 13 години. Името на социалната мрежа е LegoLife и има строги правила за споделяне и коментиране. Една от забраните на социалната мрежа е качване и споделяне на истински снимки. Всички снимки, които се качват биват одобрени от администраторите. Потребителските имена също се генерират автоматично, за да се избегнат двусмислени или обидни думи.

Всеки коментар, чието съдържание е обидно също се изтрива. За да бъде включено едно дете в LegoLife, социалната мрежа трябва да потвърди съгласието си чрез е-mail.
Чатенето също е ограничено – Lego e създала специални емотикони и предварително зададени въпроси и отговори.

Родителите могат да бъдат напълно спокойни, докато децата им са в социалната мрежа. Това, което те могат да правят е подобно на функциите на Instagram – следват любимите си теми и групи. Разликата е в това, че темите, които намират място в LegoLife са свързани със съпергерои и Lego-човечета. Децата също могат да създават свои собствени Lego-аватари като променят дизайна и аксесоарите им.

Lego работи по детската социална мрежа от 2005г., когато друга социална мрежа – Club Penguin, спря да работи. Приложението на LegoLife може да бъде свалено от AppStore и GooglePlay и е налично в Amazon.