В обектива

Ердоган размаха пръст и на МОК


Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че срещу страната му са били правени „номера“, за да й се попречи да стане домакин на олимпийските игри, предаде Анадолската агенция.

„Ние може да не сме успели да доведем олимпийските игри в нашата страна все още, но вие също така знаете за номерата. Аз самият съм го преживял“, посочи държавният глава на форум в Истанбул.

„Те не ни дадоха олимпийските игри, дори когато имахме право (да бъдем домакин на събитието). Те дадоха олимпийските игри за втори път на тези, които им бяха домакин и преди“, добави той.

Ердоган отбеляза, че Турция е поставила рекорд в организирането на мащабни събития и в подготовката на необходимата инфаструктура за тях. „Ние бяхме домакин на 659 международни спортни събития от 2003 г. и сме доказали, че имаме необходимия капацитет“, подчерта той.

Токио победи Истанбул на втория кръг на гласуването за олимпийските игри през 2020 г. с 60 срещу 36 гласа след отпадането на Мадрид на предишния кръг. Това беше петият опит на турски мегаполис да получи домакинството на Летните олимпийски игри, напомня Анадолската агенция….