Интериор

Топ 3 дестинации за вашата пролетна екскурзия

Пролетта е идеалният сезон за пътешествия. Защо? Достатъчно е само да погледнете през прозореца и ще ви стане ясно. Без значение дали търсите изкуство, култура, приключения или искате да откриете нови храни и напитки в тази статия ще ви предложим три прекрасни места в Европа, които предлагат от всичко по малко, а тази пролет ще бъдат по-популярни от всякога.

Будапеща, Унгария

Будапеща е градът, който е нужно да посетите само веднъж, за да обикнете и да разберем защо е един от най-красивите градове в Европа. Замъци, сгради, мостове – архитектурата на града е невероятна, а пролетта е точния момент да разгледате Будапеща.

Защо ви препоръчваме тази дестинация?

Унгария е близка до България, пътуването е лесно и приятно, какъвто и транспорт да изберете. Будапеща все още е сравнително евтин град, следователно можете да си позволите да опитате всички техни специалитети, да посетите достатъчно забележителности и да купите сувенири за всички членове на семейството.

Сицилия, Италия

Лятната почивка в Италия звучи романтично, но реално погледнато тогава е пълно с туристи. Хотелите са пълни, входовете на популярните монументи са трудно достъпни, а опашката за сладолед понякога се измерва в десетки метра.

Именно затова ви предлагаме да посетите този величествен остров, преди началото на сезона. Тук ще откриете едно специфично преплитане на култури, архитектура и кухня, което няма да ви остави безразлични. На острова се усеща силното влияние на гръцката, арабската и испанската култура.

Доуро Вали, Португалия

Последното ни предложение е за една сравнително по-далечна дестинация, но също толкова привлекателна и красива през пролетта, като останалите две. Douro Valley е популярен винен регион като за него може да се каже, че е може би е един от най-красивите такива. Разположен в северната част на Португалия, Доуро Вали е на един час път с кола от Порто, така че лесно може да направите разходка и до там, тъй като трябва да знаете, че Порто е най-красив именно през пролетта.

Ако обичате да дегустирате качествени вина и да се разхождате около пищни лозя, наблюдавайки изключително богати природни пейзажи – Доуро Вали е точната дестинация за вас.