В обектива

Руски войник беше убит в Армения


Руски военнослужещ беше убит в град Гюмри, намиращ се в северната част на Армения, предаде радио „Свободна Европа“. Там руснаците имат гарнизон.

Тялото на 21-годишния Дмитрий Ялпаев е било открито на 22 април близо до магазин във втория по големина град в бившата съветска република.

Руският военнослужещ е бил наръган фатално с нож. Информацията бе потвърдена и от руското министерство на отбраната. По случая се води разследване. 20-годишен мъж е задържан от силите за сигурност във връзка с убийството.

Първоначалната информация обаче показва, че убийството е предизвикано от спор между двамата и няма връзка със службата на Ялпаев. Войникът е бил убит в светлата част на денонощието. Заподозреният за убийството е страдал от психически проблеми.

През 2015 година в Гюмри се стигна до масови протести след убийството на седем души. Като убиец бе посочен руски войник от 102-а военна база на руските въоръжени сили. Това доведе до масови протести на арменците срещу руското военно присъствие в страната….