Интериор

Апартамент с нестандартен етажен план и интериор в стил Loft

Напоследък стилът Loft е все по-предпочитан и ние се стараем да ви показваме повече жилища докоснати от него. Освен, че е един от фаворитите ни в момента, стилът дава много интересни възможности за комбиниране на довършителни материали и декоративни елементи, а крайните резултати са нестандартни и вдъхновяващи.

Вдъхновяващ е и интериора на апартаментът, който ще разгледаме в тази статия. Жилището е с големина от 100 м², разположен на последния етаж на висока сграда с прекрасна гледка към града, морето и планината. Това, което прави жилището нестандартно е избора на собствениците да оставят всички стаи от него отворени една към друга, освен разбира се баня и килера, който е превърнат в гардеробна. Така още от входната врата, пред прекрачилия прага на дома се открива една необятна гледка към целия интериор, чиито чар завладява още от първия поглед.

Спалнята и хола са функционално разделени от двустранна камината, която добавя неповторим уют, и на чиито пламъци собствениците могат да се насладят както от спалнята, така и от дневната. Стената между кухненския бокс и хола не е премахната напълно, тъй като там са разположени две носещи колони, между който е изградена открита система от рафтове от ковано желязо, изработена по поръчка.

В интериорният дизайн присъстват специфични материали за стила лофт, като груби клинкерни тухли, с които са покрити няколко от стените, имитиращи стара тухлена зидария. Друго характерно за този стил са оставените на показ бетонните стени, дървените греди на тавана и разбира се, изобилието от дърво във различни форми.

Голяма част от мебелите и декорациите в апартаментът показват любовта на собствениците към пътешествията и нестандартното. Отличават се ретро кожения диван, античната шевна машина Singer, интересния стол декориран с британски флаг, червения ретро хладилника, полилеи и свещници с ретро нажежаема жичка и не на последно място – старият варел, боядисан в черно и приличащ на реклама на парфюм CHANEL, служещ за нощно шкафче.

Безспорният фаворит е просторното открито пространство под козирката на покрива на сградата – предимството на последния етаж. Терасата предлага уникална гледка към планината и морето, отглеждането на цветя и възможността за барбекю и пикник на открит.