Бизнес и Политика

Младите милионери, които не са се сдобили с диплома

Всички повтарят колко е важно образованието. И това е така, но пък от всяко правило си има изключения. Едни от най-великите хора на нашето време и едни от най-богатите хора на планетата не са завършили университет и не са получили диплома. Такива са Бил Гейтс, Пол Алън, Марк Зукърбърг и много други. Компаниите им са мултимилионни и диплома не им е нужна.

Днес ще Ви разкажем за едни от най-младите предприемачи, които не са получили дипломи, но пък са създали иновации. Ето и кои са те:

Пийт Кашмор – създателят на технологичния сайт Mashable разполага с нетно богатство над 95 млн. Долара. Когато започва да забогатява той е само на 19 години. Докато е в гимназията здравословни проблеми му пречат да завърши на време. След като успява да завърши решава да се посвети на Mashable, вместо да учи в университет. През 2012г. Кашмор попада в класация на Forbes за 100-те най-влиятелни хора на земята. Е, за това не е необходимо висше образование.

Араш Фердовски – съоснователят на DropBox напуска Технологичния институт на Масачузетс през 2007г., когато е трета година студент и основава компанията за съхранение на информация, която днес се използва от милиони хора по света.

Мат Мъленуег – през 2004г. Мат напуска Университета в Хюстън и създава Automattic, компанията която стои зад WordPress. WordPress е един от най-известните инструменти за управление на уеб съдържание, който днес има над 140 млн. уникални посещения всяка година.

Даниел Ек – основателят на Spotify напуска Кралския технологичен институт в Швеция през 2005г. Всъщност Ек създава първата си компания, когато е само на 14 години. 2 години по-късно кандидатства за работа в Google. След като основава Spotify Eк става милионер.

Дейвид Карп – основателят на Tumblr не е завършил дори средното си образование. Когато е на 16 години Карп работи като продуктов мениджър в UrbanBaby. През 2001г. Той напуска гимназията и макар, че минава на самостоятелна форма на обучение, не успява да завърши. Въпреки това създава софтуерната компания Davidville, която поставя основите на Tumblr.