В обектива

Пекин срещу Тайпе в борбата за СЗО


Представители на дипломатическите съюзници на Република Китай Буркина Фасо, Австралия и Германия се присъединиха към състава на всички страни, подкрепящи Тайван и неговото участие като наблюдател в Световната здравна асамблея. Това заявиха от Министерство на външните работи на Тайван.

Седемдесетата поред Световна здравна асамблея се провежда тази година в периода 22-31 май в Женева. През всяка една от последните осем години Тайван изпраща делегация на Асамблеята и персонал на техническите срещи на СЗО. Участвайки на тези срещи, страната нееднократно е потвърдила принципите за професионализъм, прагматичност и партньорство. Това на свой ред доведе до утвърдаване медицинската компетентност на Републиката от страна на международната общност. В момента Тайван се надява на подкрепата именно на международната общност и всички заинтересовани страни, за да продължи участието си в Асамблеята и в срещите и активностите на СЗО, спомагайки за постигане Целите за устойчиво развитие и насърчаване благосъстоянието на всички хора.

По време на своето изявление министърът на здравеопазването на Буркина Фасо Николас Меда благодари на нацията за дългогодишния й принос в посока подобряване на медицинската помощ в страната му у и подчерта нуждата на Световната здравна организация от Тайван.

На свой ред австралийският представител призова Асамблеята да бъде отворена към приобщаването на различни нации, които биха допринесли значително за постигането на всички цели, които СЗО си е поставила …