Интериор

Малък апартамент със смел и функционален интериор

В статията ще ви покажем един интересен 3D проект за малък едностаен апартамент, предназначен за млада двойка, който напълно разбива стереотипите за клишетата на тема как трябва да изглежда едно жилище, разполагащо с ограничено пространство. Голяма част от нас си представят малкото жилище по-скоро скромно, но функционално, отколкото с пищни декоративни форми и интересни интериорни решения. Точно в това се различава този проект – той е дързък, идеен и изобилстващ от креативни решения.

Фокусна точка на целият интериор се явява интересната преграда между кухня и хола. Тя имитира бетон в който е пробита груба дупка, а в нея е изградена система от рафтове, предназначена за бутилки с вино, изпълнявайки едновременно декоративни и функционални роля.

Кухнята е решена в бял гланц, изглежда семпла и спокойна, без излишни подробности и натоварващи погледа декорации, излъчвайки простота и функционалност. В трапезарията са преплетени множество материали с различни текстури и цветове, като лъскаво бяло гланцирано покритие на дървото, бетон и гипс. Голямата мозайка, направена по поръчка, която се спуска от тавана до нивото на масата, образувайки интересна смесица от цветове, движейки се от тъмно към светло.

Спалнята е отделена от основното пространство посредством стъклена структура, която пропуска дневна светлина към хола, като по този начин създава впечатление за едно солидно отворено пространство. Вътре откриваме едно семпло пространство, обзаведено с голямо легло, гардероб и семпла тоалетка. Това, което пленява погледа е бетонената стена зад леглото, която и в тази стая изглежда като претърпяла земетресение. Тук тя изглежда като разполовена, а в пукнатината е монтирано скрито амбиентно осветление, което придава на спалнята един великолепен завършек. Гвоздеят на спалнята са стенни вази до тоалетката, ръчно изработени от италианска компания FOS Ceramiche.

Един малък уютен диван е поставен в ниша, декориране с интересна мозайка, изработена от естествено дърво, което осветено от скритото осветление в тавана изглежда много внушително. В близост до дивана са монтирани три окачени осветителни тела с дизайн, много подобен на този на „счупената“ бетонна стена, изработени от дизайнерското студио Alien.

Баня е мястото, където се появява природата във всичките и форми.Натурални шисти по стените и пода, разпръснати морски камъчета, мъх и други живи растения, които носят енергията на пещери със сталактити и подземни реки.